Biler er generelt en utrolig dårlig investering. Men omvendt, så er der mange lækre biler som du ville ønske blev ved med at kunne køre. Hvis du har flair for mekanik og måske har en god mekaniker i baghånden, så kan du vedligeholde selv meget gamle biler så de kan holde sig på landevejen i årevis.

Når bilen begynder at ryste faretruende, så er det ofte fordi bøsningerne er blevet slidte og løse.

Bøsninger af høj kvalitet

En bøsning er et kort rør udformet cylindrisk. Det er som regel lavet af enten messing, børstet eller rustfrit stål. Det bruges i konstruktioner med bevægelige dele. Det kan beskytte komponenterne og skabe en fri og ubesværet bevægelse.

Men når bøsningerne bliver slidte, så opstår der rystelser som tydeligt mærkes i bilen. Det er på tide at skifte dem.

Typiske tegn på at bøsningerne skal skiftes

Du kan købe gode bøsninger hos Motorsportshop. Og du ved det er på tide når bilen ryster mere end normalt og larmen i kabinen bliver tydligere.

Du vil også høre friktionslyde fra skærmkasserne. Det lyder som knirken eller knæk. Karosseriet larmer og knager når du kører over bump eller kører i ujævnt terræn. Og du vil opleve slør i rattet.

Bør du selv skifte bøsninger?

Tja, det kommer nok helt an på dine evner og bilen. Hvis det er en nyere bil vil det nok være bedst at lade en professionel løse opgaven.

Hvis det er en gammel bil du vedligeholder som et hobbyprojekt, så kan du sagtens kaste dig over opgaven. Det bliver en sjov udfordring der giver erfaring. Du bliver mere dus med din bil og glæden over at gøre det selv er ubeskrivelig.

Måske bliver opgaven uoverskuelig, men fortvivl ikke, du kan altid få hjælp hos en professionel.