Punk er en livsstil, opstået i Storbritannien, fra midten af 1970’erne udbredt blandt mange europæiske unge, der igennem en ny og provokerende musikstil, påklædning og udseende udtrykte deres oprør og foragt for pænheden og det etablerede borgerskab. En punker kan kendes på sin tøjstil. De originale punkere går for det meste rundt i hullet tøj, pigget tøj, band T-shirts og trøjer med klippede ærmer og med hanekam. Ordet punk er et amerikansk/engelsk slangord med flere betydninger, bl.a. ‘uduelig person, ung bølle, nybegynder, trækkerdreng’; ordet er af uvis oprindelse.

Punkerne har ændret sig gennem tiden.  Da punkerne begyndte at gå rundt, havde de for det meste den samme politiske mening. En ’rigtig’ punker havde en anarkistisk tankegang, og gjorde oprør med samfundets pænhed. Punkerne opstod som en reaktion på den store arbejdsløshed, der opstod i kølvandet på en økonomisk højvækstperiode. Punken var i sit udgangspunkt anti-autoritær og anti-social og punkmusikken kommunikerede utilfredsheden ud gennem aggressive og socialistiske tekster, stor energi og voldsom attitude.

Fatima.dk fører et stort udvalg indenfor alle subkulturens stilarter, så find dit nye punk tøj her. Butikken fører mærker som Banned, Spiral og Emo, og har du brug for en særlig backpatch eller nye armystøvler, så kig ind på hjemmesiden eller kom forbi den lille, hyggelige butik ved siden af stationen i Roskilde.