De seneste år er det virkelig blevet populært at træne med kettlebells. Oprindeligt stammer kettlebell helt tilbage fra oldtiden, men er for alvor først slået igennem de seneste år. En kettlebell ligner mest af alt en kanonkugle med håndtag. De kan sagtens sammenlignes med en traditionel håndvægt, men har altså den særlige kontruktion, der rummer hemmeligheden bag dens effektive brug til træning. Vægten på en kettlebell ligger nemlig placeret et stykke under grebet, hvilket gør en kettlebell sværere at kontrollere under din træning end en almindelig håndvægt. Dette gør, at du forbrænder flere kalorier.

Du kan bruge en kettlebell til træning hjemme, men naturligvis også mange andre steder. En af fordelene ved kettlebell træning er, at du kan have denne med på farten. Du kan sagtens nøjes med at træne med en kettlebell, og der findes rigtig mange forskellige øvelser, hvor du skal bruge to styk. Og du styrker både din muskelmasse og forbrænder fedt, når du træner med en kettlebell.

Det kan dog være lidt svært at vælge hvilken type kettlebell du skal købe som nybegynder. Det er nemlig vigtigt at bruge vægten rigtig for ikke at få skader. For at finde frem til den rette vægt, kan du prøve at løfte den tre til fem gange over hovedet. Kan du ikke det, skal du typiske have en lettere udgave af kettlebell. Kvinder skal typisk have en kettlebell på omkring 8 kg, når de starter op, men en mand ofte kan starte med en kettlebell på omkring de 12 kg.

Når der trænes med kettlebells, er det super vigtigt at ryggen holdes rank. Du skal bruge pladsen omkring dig, så du ikke rammer noget med det tunge træningsredskab. Du kal bruge dine benmuskler til at løfte i forbindelse med alle øvelser, så du ikke kommer til at overbelaste din ryg og din lænd. En mulighed er at købe en stepbænke, men du kan lave guldøvelser derhjemme. Altid skal du lytte til din krop og naturligvis skal du stoppe, hvis oplever stærke smerter. Naturligvis skal du variere dine øvelser for at opnår de bedste resultater.