Der er mange der spekulerer på om man kan dykke i Danmark. Sikkert fordi de fleste tænker på eksotiske koralrev og smukke fisk. Men de danske farvande har meget spændende at byde på.

Sigtbarheden selvfølgelig ikke så god i de danske vande, men der er et rigt dyre- og planteliv du kan opleve helt tæt på. Derudover er der også nogle vrag der er populære at dykke ned til.

Meld dig ind i en dykkerklub

Det er ikke nok at du køber noget dykkerudstyr og ser et par videoer på YouTube. Du er nødt til at lære hvordan man dykker. Det kræver øvelse og respekt for havet.

Ved at melde dig ind i en klub lærer du alt hvad du har brug for. Du lærer at prioritere sikkerhed og hvordan du redder dig selv eller andre. Derudover har du mange års erfaring og viden at trække på blandt klubbens instruktører og medlemmer.

Lån udstyret til at starte med

Udstyr til dykning kan hurtigt blive dyrt. Derfor er det en fordel at være medlem af en klub hvor du kan låne udstyr. Efterhånden som du bliver mere erfaren finder du ud af hvilket udstyr du har brug for.

I klubben kan du typisk købe brugt udstyr hos de andre medlemmer. Det er et rigtig godt næste skridt. Når du for alvor bliver grebet af dykning bliver dine krav til udstyret større. Og først nu bør du overveje at købe nyt. Du kan købe udstyr hos AquaShoppen.

Der er også koralrev i Danmark

På nettet er der masser af fritidsdykkere der har lavet guides til spændende ting du kan se under vandet. Blandt andet er præcise positioner på koraller og en meget omfattende guide til spændende vrag.

Dykning er en helt ny verden der åbner sig for dig.