Det er ikke alle der bare lige kan bide smerten i sig når de bliver skadet. Smerten er et signal til hjernen om at der noget galt i kroppen. Det er meningen at du skal reagere på smerten og hele skaden.

I første omgang vil kroppen have dig til at stoppe det du er i gang med. Den vil have ro.

Smertelindring kan være praktisk

Nogle gange kan det være en god idé at dulme smerten. Det kan være for at klare transport eller under behandling hos fysioterapeuten. Der er mange måder du kan smertelindre på.

Den mest almindelige smertelindring ved en sportsskade er at lægge en kold ispose på det skadede område. Det giver straks lindring.

Du kan også smøre Biofreeze Gel på skaden. Det vil give en omgående lindring så du enten kan komme videre til behandling eller eventuelt fortsætte kampen.

Bedst at hvile

Det er selvfølgelig bedst at hvile og give skaden ro, men de fleste sportsfolk ved hvad der er på spil. En sejr betyder mere for dem end et par ekstra hviledage bagefter.

Sportsskader kan være ganske alvorlige, men typisk heler de ret hurtigt. Det handler mest om forvridninger af led eller slag på muskler. Af og til opstår kvæstelser eller brud. Her er smertelindring ikke nok for at fortsætte.

Kør sejren hjem og pas på dig selv

Lav en hurtig vurdering. Hvis intet er revet over eller knækket, så kan du lindre smerten og gennemføre præstationen. Men sørg for at pleje skaden bagefter.

Du kan også brug gel til at lindre smerten under behandling eller hvile. Men lad være med at smertelindre for at træne. Du har brug for smerten i din træning. Det er den der fortæller dig om du overskrider grænsen for hvad kroppen kan holde til.