Døjer du eller dine patienter med smerter i muskler og led fra sportsrelateret træning eller gigtlidelser, kan det være en god idé at investere i et smertelindrende produkt som Biofreeze gel. Når der er opstået inflammation i muskler og led er det alfa og omega at forsøge at mindske hævelsen med kølende elementer. For mange handler det i denne forbindelse om at putte is på de ramte områder så hurtigt som muligt. Det kan dog være besværligt at finde den nedfrosne frysepose frem, når man er på farten. Hertil kan man ikke holde is på områderne i mere end 15-20 minutter, da man ellers kan forvolde skade på huden. Som løsning på dette tilbyder flere og flere udbydere indenfor smertelindring en gelform, der har en kølende effekt med langtidsvirkende egenskaber.  

Hvordan bruges Biofreeze gel?

Den kølende gel smøres på det område, hvor der er opstået hævelse og smerter som følge af overdreven fysisk aktivitet eller gigtrelateret inflammation. Biofreeze virker grundlæggende som en alternativ og gelbaseret form for koldterapi, der synker dybt ned i huden, så væskeansamlingerne reduceres. I løbet af en dag skal gelen smøres på 2-3 gange for at få den optimale effekt. Har du stive muskler efter træning kan gelen også være med til at optimere helingsprocessen i kombination med den almene udstrækning.

Forebyggende behandling

Døjer du ofte med stive og anspændte muskler, der har en tendens til at få inflammationsophobninger? Ved at smøre biofreeze gel på inden træning kan du mindske risikoen for disse smertefulde hævelser, der typisk opstår efter krævende sportsaktiviteter. Gelen kan også bruges som en del af en forebyggende massage af bindevævet.

Alle biofreeze gel produkter er fri for unødvendige kemikalier og indeholder hverken voks, aloe, petroleum eller hormoner. Hertil er produkterne også CE-mærket, der beviser, at produktet lever op til al EU-lovgivning i forbindelse med medicinal brug.