Du kender sikkert udtrykket IP, men har du egentlig hørt om et IP kamera? Det har du måske ikke. Hvis du ikke har det, og du har overvågning i huset eller overvejer det, så vil det være fordelagtigt for dig at læse mere om IP kameraer. Et IP kamera har forskellige anvendelsesmuligheder, men typisk bliver det brugt som et overvågningskamera (ellers kan det bruges som indendørs overvågning eller overvågning af kæledyr). Dette skyldes, at det er meget nemt at installere, og du kan komme ind på kameraet fra enhver enhed, der har internet og en internet browser. Du kan altså se live video og meget andet fra din smartphone – smartere bliver det ikke.

Hvad hvis jeg ikke vil bruge det til live video?

Et IP kamera behøver ikke kun at sende live video, du kan også få det til at optage for dig. Nyere kameraer har mulighed for at gemme direkte til et SD-kort eller lignende. Det er derefter meget nemt at tjekke filerne ud på en computer. Hvis du ikke har en computer, der kan læse SD-kort, så kan du i nogle tilfælde bare logge ind med din telefon (på kameraet og se optagelserne derfra). Som sagt, så er et IP kamera ikke kun til live video. Et IP kamera er et traditionelt overvågningskamera med internet indbygget – og dette giver dig kun fordele.

Hvad er kravene for at have et IP kamera derhjemme eller på arbejdspladsen?

Der er egentlig ikke så mange krav. Et IP kamera skal have strøm, ligesom et normalt kamera skal have. Derudover skal kameraet kunne få forbindelse til internettet. Dette sker typisk på to forskellige måder: via trådløs internet eller via kabel direkte fra din router. Det er dog typisk nemmere med trådløs forbindelse. Kabel anbefales dog altid, fordi det er mere stabilt (sammenlignet med den gennemsnitlige router med Wi-Fi funktion). Lyder det som noget for dig, så kan du købe et IP kamera.