Alt for mange danskere døjer i dagligdagen med smerter. Det er oftest noget, der begrænser en i selv de mindste gøremål, og man kan føle en vis afmagt, når det kommer til at hjælpe sig selv.

Kroniske smerter er dem, som synes aldrig at forsvinde, og som man derfor må tilpasse sin hverdag efter. En af de mere typiske kroniske smertetilstande er det, som kaldes et piskesmæld, og som bedst kan forstås som en forstuvning af nakken.

Symptomerne fra piskesmæld er bl.a. nakkesmerter, svimmelhed, træthed og koncentrationsbesvær. Hvis du er en af de uheldige danskere, der er ramt af denne smertetilstand, så kan du søge hjælp til behandling af piskesmæld.

Den nyeste forskning inden for smertebehandling anser ikke kun de fysiske faktorer. Oftest forklarer de fysiske faktorer kun dårligt, hvorfor det er, at smerterne i virkeligheden bliver længerevarende.

Find ud af hvad den nyeste forskning betyder for dig

Ofte har det, at man frygter bevægelse eller føler anden angst en stor betydning for længden af ens symptomforløb. Derfor lyder de nyste anbefalinger på træning og uddannelse af dig som patient.

Når du uddannes som patient, betyder det, at du får et realistisk og bedre forhold til dine smerter, således at du bedre forstår dem. Det er også forhåbningen, at du herefter lettere kan bruge redskaber fra din træner til at blive mere selvstændig i fremtiden.

Genoptræningen fokuserer på dig, dine evner og dine smerter individuelt. Sammen med en træner og rådgiver kan I finde en type træning, som du er motiveret for, så du nemt kan passe den ind i din hverdag.

Hvis dette lyder som noget for dig, så undersøg mulighederne for at få hjælp til et smertefrit og aktivt liv allerede i dag.