Solcellelamper er en del af den store grønne omstilling, som verden er ved at gennemgå. Vi er mere sparsommelige, når det kommer til vores resourcer, og vi udnytter naturen for dens egenskaber gennem ny teknologi. Et tiltag som solcellelamper skåner dog ikke kun vores alle sammens fælles miljø ved at være energibesparende, men også den enkelte forbrugers pengepung. For med solcellerne i lampen høster man den naturlige energi fra solens stråler, som i forvejen rammer jorden. Lamperne er altså fri for alt det, der ellers kendetegner og driver dem, og som både slider på miljøet og koster os penge; nemlig ledninger til strømforsyning og traditionelle batterier. 

Eftersom solcellelamperne høster energi fra solens stråler, er det optimalt at bruge lamperne udendørs. Her bliver energien fra de solstråler, som rammer lampen, omdannet til elektrisk energi gennem en fotovoltaisk process. Dette betyder dog ikke, at lamperne kun virker efter en dag med høj sol; teknologien bag lampen indsamler energi selv, hvis lampen ikke rammes af direkte sollys. Energien opbevares i et genopladeligt batteri, som altså ikke skal udskiftes. Når det bliver mørkt, er lampen ladet med elektrisk energi, som kan lyse på den måde, vi kender fra enhver anden elektrisk lampe. Det genopladelige batteri betyder, at der ikke skal trækkes ledninger til lamperne, hvilket igen gør dem ideelle til udendørs brug. 

På solarcamp.dk kan man få et bredt udvalg af solcellelamper, både som dekorativ hyggebelysning og klassisk, funktionel belysning. Man kan derudover vælge solcellelamper, der kun tænder, når der er bevægelse i nærheden. Dette er en fordel, da de dermed ikke er tændt i lige så mange timer som normale solcellelamper; når de så endelig tændes, lyser de kraftigt, da der ikke tæres så ofte på deres opsamlede energi. Ligeledes kan man på solarcamp.dk få solcellelamper med strømsparefunktion, så lamperne selv om vinteren lyser uden problemer. 

Udover de mange varierende funktioner findes lamperne på solarcamp.dk også i et væld af smarte og moderne designs. Indenfor den dekorative kategori fås lamper med farvede pærer, som giver haven et festligt præg. De farvede hyggelamper fås både i form af klassiske lyskæder, men også i form af eksempelvis flasker og lanterner for et ekstra unikt præg. Indenfor den mere funktionelle kategori fås projektør-lignende lamper til praktisk oplysning af et større område, såsom eksempelvis en indkørsel. Derudover fås klassiske udendørs væglamper, der kan lyse op langs en terrasse eller lignende. Uanset, hvilket behov man søger at dække med lamperne, er de altså ikke alene miljø- og sparevenlige – de tilføjer også stemning og personlighed til ethvert udendørsområde