Corona-nedlukningen har for mange betydet, at håret og skægget har fået lov at stå i længere tid, end hvad godt er. Desperationen har fået mange mennesker til at begive sig ud i tiltrængte hjemmeklipninger- og barberinger. Det er ikke nogen dårlig idé, for der er mange penge at spare ved at gøre det selv. Men der er noget udstyr, du skal have styr på, hvis du gerne vil have et professionelt resultat, eller noget der minder om.

Gode sakse

Der er absolut ingen tvivl om, at det vigtigste udstyr til en hjemmeklipning er en god saks. Mange sakse kommer i sæt indeholdende en frisørsaks og en fortyndersaks, som du kan bruge til dine spidser. For at beskytte håret bedst muligt, er det vigtigt, at saksen er skarp og i ordentlig kvalitet. Ellers ender du op med spaltede spidser og ulige kanter, og så kan det være meget tydeligt, at du har klippet dig selv. Professionelle sakse er også designet, så de ligger rigtigt i hånden, hvilket er vigtigt, så du ikke får ondt i fingre eller håndled.

Skarpe knive

Pendanten til en skarp saks, når det kommer til barbering, er selvfølgelig skarpe barbarknive. Sløve barberknive kan give røde knopper, irriteret hud, indgroede hår og i værste tilfælde skægpest. Start med at blødgøre hårene, brug en god barberskum og barber dig så med en skarp kniv. Sørg for at udskifte bladet ofte, så er du sikker på altid at stå knivskarpt.

Lækre produkter

For at pleje og vedligeholde både skæg og hår, kan det være en god idé at investere i nogle gode plejeprodukter, som kan bruges mellem klipninger og barberinger. Gode hår- og skægolier, shampoo og balsam er alt sammen med til at give fugt og styrke til hårstrået, så det altid står skinnende og flot.